Skip to main content
Envío en 24 horas - envío gratis en NL - envío gratis en UE por encima de €100
Español
  • English
  • Nederlands

Interview Glamour Magazine

Sophie Weijenberg Coco Bonito interview glamour

INTERVIEW: Sophie Weijenberg van het succesvolle merk Coco Bonito

Ze deed eigenlijk maar wat toen ze twee jaar geleden Coco Bonito opstartte, maar inmiddels heeft eigenaresse Sophie Weijenberg het razend druk met haar eigen label in brillenkoordjes én een studie psychologie. De jonge ondernemer gebruikte haar creativiteit om hippe zonnebril kettingen voor zichzelf te maken, die anderen ook zo leuk vonden dat ze besloot er een webshop bij te openen. Aan Glamour.nl vertelt Sophie over dit proces, 24/7 werken en het leren door te doen.

Je hebt een eigen bedrijf én studeert nog. Heftig!

“Zeker, het is best zwaar af en toe. Een kwestie van 24/7 aan het werk zijn, daar had ik van tevoren nog niet te veel over nagedacht. Ik dacht: ik ga het gewoon doen. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt; het merk is gegroeid en ik heb mijn studiepunten behaald. Maar ik had veel meer producten kunnen ontwikkelen, waar ik nu nog niet aan toe ben gekomen. Hopelijk komt dat volgend jaar wel, als het goed is ben ik dan ook afgestudeerd.”

Waarom heb je dan toch de keuze gemaakt om de twee te combineren?

“Eerlijk gezegd is Coco Bonito een uit de hand gelopen hobby. Het was namelijk nooit mijn plan om een eigen bedrijf op te richten. Ik studeer psychologie omdat ik het leuk vind, niet omdat ik psycholoog wil worden. Wat dan wel – dat wist ik ook niet. Ik vond creatief bezig zijn altijd heerlijk en zo is het ook gegaan met mijn merk. Ik zag op vakantie een meisje met van die ouderwetse, zwarte koordjes aan haar zonnebril. Fascinerend, dacht ik, want dat moet ook leuker en hipper kunnen voor jonge meiden. Ik maakte toen de eerste Sunnycord voor mezelf, waarna steeds meer mensen er ook een wilden en toen de vraag zo groot werd, startte ik maar een eigen webshop. Inmiddels zijn de Sunnycords een grote hit onder veel verschillende BN'ers en influencers. Ook verkoop ik fleurige heuptasjes, bretels en elastieken – ook geïnspireerd op ‘oubollige’ producten.”

Hoe heeft dat je leven veranderd?

“Laten we zeggen dat ik nu absoluut geen luie student meer ben, haha, wat ik twee jaar geleden wel was. Ik word gedwongen om alleen maar bezig te zijn. Voorheen plande ik wel wanneer ik zou studeren, maar ik hield me er niet aan. Nu plan ik alles strak en hou ik me er wél aan, het moet wel. Het is wel lastig dat veel mensen om me heen niet echt begrijpen wat het inhoudt om zo druk te zijn. Logisch hoor, maar toch is het wel jammer dat vriendinnen soms zeggen “ben je er nou weer niet bij?” Maar helaas, dat hoort er een beetje bij.” 

Wat doe je om te ontspannen?

“Volgende week ga ik voor het eerst in drie jaar 's zomers op vakantie – heerlijk! Ik vind het wel moeilijk om weg te gaan, maar ik ben in Spanje en gelukkig bereikbaar. Gelukkig kijk ik er ook naar uit om in de zon een beetje bezig te zijn en te ontspannen. Thuis doe ik af en toe iets leuks met mijn vriendinnen of vriendje. Dat moet ook wel, anders wordt het too much.”

Heb je nog tips voor vrouwen die een eigen bedrijf willen starten?

Lachend: “Eigenlijk niet, ik heb zelf maar wat gedaan!" Vervolgens: "Als ik eerlijk ben zit het ondernemen ook niet zo heel erg in me, het is puur de creativiteit waaruit Coco Bonito is voortgekomen. Het enige wat ik echt kan aanraden aan meiden met een goed idee is: ga ervoor. Gewoon doen. Je moet zelf ervaren hoe het is om een bedrijf te runnen om te beseffen wat je wel en niet moet doen – dat kun je van niemand leren.”

 

Su cesta

Su cesta se encuentra vacía.
Haga click aquí para continuar comprando.
¡Gracias por contactarnos! Nos comunicaremos con usted a la brevedad. Thanks for subscribing ¡Gracias!¡Le notificaremos cuando esté disponible! The max number of items have already been added There is only one item left to add to the cart There are only [num_items] items left to add to the cart